Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Collectie

ONLINE CATALOGUS

De catalogus ontsluit de objecten- en fotocollectie van het Yper Museum, het Merghelynck Museum, het In Flanders Fields Museum en het Stadsarchief. Via 'uitgebreid zoeken'-'instellingsnaam' kun je je zoekopdracht verfijnen. 
Raadpleeg hier  


Erfgoeddepot DEPOTYZE

Het Erfgoeddepot DEPOTYZE is de bewaarplaats van alle objecten van het Yper Museum die niet in de permanente tentoonstelling zijn opgenomen. Ook de reserves van het In Flanders Fields Museum en het Mergelynck Museum worden er bewaard.
Ontdek meer


SCHENKINGEN

Wenst u een object te schenken aan het Yper Museum? Klik hieronder op de link en vul het formulier in. Het museum zal vervolgens nagaan of het object past binnen de museumcollectie.

Doe hier een voorstel tot schenking


AANVRAAG TOT BRUIKLEEN

Het museum leent en ontleent collectiestukken uit binnen- en buitenland voor tijdelijke tentoonstellingen. Een bruikleen moet minstens 6 maanden vooraf aangevraagd worden. Een verzekering afsluiten is noodzakelijk. Raadplegen van de collectie en de bibliotheek kan mits afspraak via ypermuseum@ieper.be

Een aanvraag bevat een duidelijke omschrijving van:   

• de aard van de activiteit
• de plaats en data van de activiteit
• de inrichters van de activiteit
• de lijst met de gevraagde collectiestukken                                                                                      

Raadpleeg hier


Wat een stuk?!

Af en toe krijgen we de kans om de collectie te verrijken met een verborgen pareltje. We sturen graag onze dochters uit naar andere musea en exposities. Via deze rubriek 'Wat een stuk?!' stellen we ze graag aan je voor: