De tweet van Margriet

Een Ieperse ‘urban legend’ beweert dat er in de buik van belfortdraak Margriet boodschappen van vorige generaties Ieperlingen zitten. Die ‘legend’ klopt niet. Al zat er ooit wel een Iepers kruis in de draak die de stad moest beschermen. Maar het idee van ‘boodschappen voor toekomstige generaties’ is wel mooi natuurlijk.

Op het einde van de zomer gaat Margriet naar de restaurateur die haar in een nieuw gouden kleedje gaat stoppen. Zodat ze in de winter opgeblonken en opgelapt opnieuw naar de top van het Belfort kan verhuizen.

Het Yper Museum heeft intussen een innige band met de belfortdraak opgebouwd. Margriet kreeg in ons museum een eigen tentoonstelling, een kinderboek, een tekenwedstrijd en het fijne gezelschap van een reeks kunstwerken van leerlingen van dé Academie. Haar tijdelijke onderkomen wil haar echter niet zonder slag of stoot opnieuw de lucht insturen en organiseert daarom een tweet-wedstrijd.

Doe mee

Stuur ons een boodschap voor de Ieperlingen van de toekomst door op ypermuseum@ieper.be.
Die boodschap mag ten langste 280 tekens bedragen, de maximale lengte van een twitterbericht of tweet.
Deelnemen kan tot en met 11 september 2021.

Een professionele jury selecteert uit alle inzendingen de leukste, mooiste, grappigste of meest ontroerende tweet. Die boodschap wordt op een metalen plaat gegraveerd, in de buik van Margriet gestopt en gaat dus mee de toren op. Géén 'urban legend' maar een échte boodschap voor de Ieperlingen van de toekomst.