De tweet van Margriet

Heel wat mooie tweets bereikten ons de voorbije weken. Hartelijk dank daarvoor!
Een professionele jury selecteerde uit alle inzendingen de drie sterkste.
Aan jullie nu om te beslissen welke boodschap mee mag in de buik van onze belfortdraak Margriet.
Stemmen kan tot zondag 3 oktober, dus wees snel!

STEM HIER  

Ontdek andere leuke activiteiten met de Ieperse draak Margriet.Een Ieperse ‘urban legend’ beweert dat er in de buik van belfortdraak Margriet boodschappen van vorige generaties Ieperlingen zitten. Die ‘legend’ klopt niet. Al zat er ooit wel een Iepers kruis in de draak die de stad moest beschermen. Maar het idee van ‘boodschappen voor toekomstige generaties’ is wel mooi natuurlijk.

Momenteel is Margriet bij de restaurateur die haar in een nieuw gouden kleedje stopt. Zodat ze in de winter opgeblonken en opgelapt opnieuw naar de top van het Belfort kan verhuizen.

Het Yper Museum heeft intussen een innige band met de belfortdraak opgebouwd. Margriet logeerde een aantaal maanden in ons museum en kreeg een eigen tentoonstelling, een kinderboek, een tekenwedstrijd en het fijne gezelschap van een reeks kunstwerken van leerlingen van dé Academie. Haar tijdelijke onderkomen wil haar echter niet zonder slag of stoot opnieuw de lucht insturen en organiseert daarom een tweet-wedstrijd.

Doe mee - WEDSTRIJD AFGESLOTEN

Stuur ons een boodschap voor de Ieperlingen van de toekomst door op ypermuseum@ieper.be.
Die boodschap mag ten langste 280 tekens bedragen, de maximale lengte van een twitterbericht of tweet.
Deelnemen kan tot en met 11 september 2021.

Een professionele jury selecteert uit alle inzendingen de leukste, mooiste, grappigste of meest ontroerende tweet. Die boodschap wordt in de buik van Margriet gestopt en gaat dus mee de toren op. Géén 'urban legend' maar een échte boodschap voor de Ieperlingen van de toekomst.