Draak komt van haar staak

Bestel het boek hier!


 

Margriet de draak zet voorzichtig een poot op de grond. 
En dan een tweede. 
Gelukkig ligt de Markt van Ieper er op dit vroege uur verlaten bij. 
Het is geen gezicht, zo’n stoere draak die met moeite een poot durft verzetten. 
Het is dan ook al lang geleden dat Margriet nog vaste grond onder haar poten had. 
Het voelt onwennig aan. 
De laatste keer dat ze van het Belfort naar beneden kwam... ach, daar wil ze nu liever niet aan denken.

Zo begint het kinderverhaal 'Draak komt van haar staak'. Het is geschreven door het team van het Yper Museum samen met Peter Slabbynck, zanger van Red Zebra, copywriter en auteur. De prachtige illustraties zijn getekend door Jan Van Lierde, illustrator en animator die werkt voor BBC en Ketnet. 

'Draak komt van haar staak' komt er naar aanleiding van de restauratiewerken aan de Ieperse belforttoren, de woonplaats van Margriet de draak. Het is een boek voor kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar, maar spreekt door de dubbele bodems en de historische informatie ook volwassenen aan. 

Bij het boek hoort een authentiek tijdsdocument! Wie het koopt is vanaf dan trotse eigenaar van een leien dakpan van de belforttoren, voorzien van pootafdruk én echtheidscertificaat. 

Te koop via deze link en vanaf 15 december aan de balie van het Yper Museum en de museumshop bij dienst toerisme.

Dankzij de steun van het Ieperse stadsbestuur kan het Yper Museum het boek aan de voordelige prijs van 9 EUR te koop aanbieden. In het kader van de restauratiewerken aan de Ieperse Lakenhallen is dit het perfecte geheugensteuntje voor al wie de geschiedenis van ons mooie historische gebouw even kwijt is.

Het Yper Museum plant nog allerlei activiteiten rond de draak. Benieuwd? Klik hier