Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Draak komt van haar staak

De verkoop van ‘Draak komt van haar staak’ gaat hard. In amper vier dagen vlogen alle 500 exemplaren van de eerste druk de deur uit! De 500 originele leistenen van het topje van Margriets Belforttoren zijn helaas op en kunnen we niet zomaar bijdrukken. Maar geen nood. Ook de rest van het Belfort en de Lakenhallen krijgen in de nabije toekomst een restauratiebeurt. En met die leistenen plant het Yper Museum weer activiteiten.
Blijf als eerste op de hoogte en schrijf je in op de nieuwsbrief

Koop het boek

 


 

Margriet de draak zet voorzichtig een poot op de grond. 
En dan een tweede. 
Gelukkig ligt de Markt van Ieper er op dit vroege uur verlaten bij. 
Het is geen gezicht, zo’n stoere draak die met moeite een poot durft verzetten. 
Het is dan ook al lang geleden dat Margriet nog vaste grond onder haar poten had. 
Het voelt onwennig aan. 
De laatste keer dat ze van het Belfort naar beneden kwam... ach, daar wil ze nu liever niet aan denken.

Zo begint het kinderverhaal 'Draak komt van haar staak'. Het is geschreven door het team van het Yper Museum samen met Peter Slabbynck, zanger van Red Zebra, copywriter en auteur. De prachtige tekeningen zijn gemaakt door Jan Van Lierde, die al heel wat geïllustreerde kinderboeken en het art work en character design van de animatiefilm 'Polska Warrior' op zijn palmares heeft staan.

 'Draak komt van haar staak' komt er naar aanleiding van de restauratiewerken aan de Ieperse belforttoren, de woonplaats van Margriet de draak. Het is een boek voor kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar, maar spreekt door de dubbele bodems en de historische informatie ook volwassenen aan. 

Bij het boek hoort een authentiek tijdsdocument! Wie het koopt is vanaf dan trotse eigenaar van een leien dakpan van de belforttoren, voorzien van pootafdruk én echtheidscertificaat. 

Dankzij de steun van het Ieperse stadsbestuur kan het Yper Museum het boek aan de voordelige prijs van 9 EUR te koop aanbieden. In het kader van de restauratiewerken aan de Ieperse Lakenhallen is dit het perfecte geheugensteuntje voor al wie de geschiedenis van ons mooie historische gebouw even kwijt is.

Het Yper Museum plant nog allerlei activiteiten rond de draak. Benieuwd? Klik hier