Draakademie

Elfjes, kabouters, grote vriendelijke reuzen en de Sint. Kinderen houden van betoverende, bevreemdende fantasiefiguren die aan de kant van het goede staan. Maar evengoed zijn ze geïntrigeerd door grote of kleine wezens, al of niet echt bestaand, die kunnen dreigen, die angst aanjagen en boosheid uitstralen of op andere manieren imponeren. Zoals dino’s, boze tovenaars en heksen, slangen en natuurlijk ook... draken!

Onze mooie draak Margriet inspireert de leerlingen van Dé Academie. Ze gaan aan de slag en worden getriggerd door de geschubde huid van draken, hun kronkelende lichaam, de angsten die ze veroorzaken en hun ondergrondse bestaan in veel culturen. Dat de leerlingen veel met klei werken is dus geen toeval.
De Ieperse draak beschermt de stad vanop haar staak op het belfort, maar in leganimatiefilmpjes vliegen draken boven een stad. Aan de bezoeker om te bepalen of het om boze of goede draken gaat. 
De leerlingen worden begeleid door Greet Carlé, Charlotte Lesage, Sylvie Verdonck en Jean-Paul Vanhove. Ze presenteren hun werk in vier wisseltentoonstellingen. 

Praktisch

De tijdelijke tentoonstelling 'Draakademie' kun je tussen 2 februari en half juni 2021 bezoeken op de eerste verdieping van het Yper Museum. Gratis toegankelijk tijdens de openingsuren. De opstelling wisselt geregeld, dus kom gerust meerdere keren langs. Reserveren is voor deze tentoonstelling niet noodzakelijk, maar hou je voor ieders veiligheid strikt aan de coronamaatregelen.

Twee tentoonstellingen in 1 klap! 

Neem tijdens je bezoek aan 'Draakademie' ook een kijkje in de grote vitrinekast bij Margriet. Daar tonen we enkele mythische drakenobjecten uit de museumcollectie in de tentoonstelling 'De draak van Ieper'. 


Meer over Margriet op www.ypermuseum.be/draak