Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Wedstrijd

Deze wedstrijd hielden we in december 2017. De drie winnaars kregen exporuimte in de tijdelijke tentoonstelling Yper Museum in Residence, een gratis workshop 'Het Bewaren Waard' in de klas en een exclusieve preview de dag voor de opening!


 

In het Stedelijk Museum loopt momenteel de tentoonstelling ‘Werken in uitvoering’. De geëngageerde jongeren van het Voorlopig Bewind maakten met Night @ the museum een interpretatie van een Iepers kunstwerk. Hun werk wordt tentoongesteld tussen de schilderijen in het museum.

Nu dagen wij jouw klas uit om zelf creatief aan de slag te gaan met een Iepers kunstwerk! Onze vakjury kiest uit de inzendingen de drie meest geslaagde interpretaties. 

Te winnen? 

1. een exclusief bezoek aan het museum in opbouw
2. tentoonstellingsruimte in het nieuwe Yper Museum
3. een museum making-off workshop in de klas

Hoe deelnemen?

Plan samen met jullie leerkracht een bezoek tijdens de openingsuren van het Stedelijk Museum. Schrijf jullie klas in via ypermuseum@ieper.be, dan zorgen we dat er een leidraad bij de tentoonstelling klaarligt aan de inkom. Laat jullie inspireren door de schilderijen en het werk van het Voorlopig Bewind en ga daarna zelf aan de slag. Laat jullie creativiteit de vrije loop en bezorg ons jullie artistieke topinterpretaties (filmpjes, foto's, schilderijen, tekeningen, tableau vivant,...) vóór 31 december via ypermuseum@ieper.be. Problemen bij het aanleveren? Aarzel niet om ons te contacteren.
Halfweg januari maken we de winnaars bekend!

Adres:
Stedelijk Museum Ieper
Ieperleestraat 31
8900 Ieper

Openingsuren:
September - oktober: 10u tot 12u30 en van 14u tot 18u (gesloten op maandag) 
November - december: 14u tot 17u (gesloten op maandag)

De tentoonstelling ‘Werken in uitvoering’ loopt nog tot eind december ’17. Dan sluit het Stedelijk Museum voorgoed de deuren. Laatste kans dus om het museum een bezoek te brengen! Al krijgt de collectie natuurlijk z’n plek in het Yper Museum.