Vrolijk, Vrij en Vunzig voor scholen

Lager onderwijs

Ontdek dat de middeleeuwen helemaal niet saai en donker waren. Maar kleurrijk, olijk en fantasierijk!  Op 7 verschilllende plaatsen in deze expo krijg je een vraag. Antwoord met de juiste sticker en plak zo een fantasiefiguur bijeen. Gluur op het einde van de expo in onze geheime kast. Ziet je figuur er net zo uit als de onze? Dan had je alle vragen juist! 

Middelbaar

Doelgroep: 2e graad secundair
Duurtijd: 50 minuten

Over de middeleeuwen doen heel wat hardnekkige misvattingen de ronde. Boeken, games en tv-series stellen de middeleeuwen voor als duistere tijden. De tijdelijke tentoonstelling ‘Vrolijk, Vrij & Vunzig’ wil een tegenwicht bieden en deze topeeuwen terug in hun eer herstellen. Treed binnen in de middeleeuwse stad. Eens voorbij de stadspoort ontdekken leerlingen het leven van toen. Wouter Deprez gaf gestalte aan ‘Adrianus’ en leidt de jongeren rond in een humoristische audiotour.

Benieuwd hoeveel van dit bezoek bij hen is blijven hangen? Op het eind wordt een ‘kahoot-code’ aangeboden en kan je klassikaal (terug op school of in onze educatieve ruimte) nagaan wie van de leerlingen zich mag kronen tot meest ‘vrolijk, vrije & vunzigste’ middeleeuwer.

Reserveer