Randprogrammatie Vrolijk, Vrij & Vunzig

Het Yper Museum organiseert  dit jaar een waaier aan activiteiten in het kader van de tijdelijke tentoonstelling 'VROLIJK, VRIJ & VUNZIG. De middeleeuwen, een veelzijdige ontdekking.' Duik hieronder in ons aanbod.


15 mei 2024 - Zeefdrukworkshop door Geert Opsomer
Vunzig, klunzig, drukken in de sporen van Gutenberg

Treed tijdens deze workshop voor volwassenen in de voetsporen van de Duitse drukker Johannes Gutenberg. Hij wordt rond 1450 gezien als de uitvinder van de boekdrukkunst. Je maakt kennis met het proces van zeefdrukken en je leert deze techniek ook zelf toepassen. Je maakt je eigen pikant ontwerp. Na de workshop ga je naar huis met je zelfontworpen erotische zakdoek. 

Ticket: € 10
Van 18u tot 21u in het Yper Museum
Enkel voor volwassenen - Maximum 15 deelnemers

INSCHRIJVEN


19 september 2024 -  Lezing door Hannelore Franck
De insignes van het Yper Museum. Verrassend vrolijk en vunzig

Zowel in het Yper Museum als in de tentoonstelling ‘Vrolijk, Vrij & Vunzig. De middeleeuwen, een veelzijdige ontdekking’, liggen insignes. Deze metalen pins zijn in de middeleeuwen razend populair. Alleen al in Ieper zijn er honderden opgegraven. Ze tonen de veelzijdigheid van de middeleeuwse samenleving: vrome pelgrims, stoere ridders, angstaanjagende duivels en verrassende fallusdieren. Vaak kennen we de exacte betekenis van het object niet.

Ticket: € 5 

INSCHRIJVEN binnenkort mogelijk


23 oktober 2024 - Kookworkshop met Hostellerie Saint Nicolas
Koken uit de middeleeuwen


Topchefs Franky en Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas uit Elverdinge bewerken recepten uit de middeleeuwen tot hedendaagse topgastronomie. Ontdek tijdens dit exclusief event ook de bijzondere band die beide sterrenkoks hebben met de Ieperse Lakenhallen. 

Meer info over deze activiteit volgt in de zomer. 

 


17 november 2024 - Workshop op Kinderkunstendag

Meer info over deze activiteit volgt in het najaar.