Yper Museum viert 5 jaar!

Op 1 juli 2023 is het Yper Museum vijf jaar. 'Wij zijn gegroeid' is onze baseline. En dat gaan we vieren! Samen met niemand minder dan... reus Goliath! Speciaal voor onze verjaardag – en ook wel voor de restauratie – verlaat hij het dak van de Lakenhallen. Tijdens de festiviteiten krijgt zijn beeld een vaste stek op de eerste verdieping van het museum. Het hele jaar lang is hij onze Ieperling in Residence. Kom hem bewonderen! Wie zich wil meten met deze kolos hoeft enkel zijn voetsporen te volgen vanaf de ingang.

We knallen het feestjaar in gang met een gigantisch feest tussen de kattenstoetreuzen in het Reuzendepot. Onze metekindjes zijn van de partij, want die zijn intussen ook vijf geworden! Wie verjaardag zegt, zegt cadeautjes. Een heel jaar lang delen we leuke geschenkjes uit. We lanceren ludieke en creatieve wedstrijden met leuke prijzen en organiseren reuzenactiviteiten voor jong en oud. 

Programma

In de zomer van 2023 organiseren we themarondleidingen, een theaterwandeling en workshops in het reuzenthema. Later op het jaar opent de mini-expo ‘Ongeschoren’ in De Vitrine. Daarin worden naast Goliath ook andere mannen met baarden uit de collectie tentoongesteld. Professor Anne-Laure Van Bruane geeft op 23 november de lezing ‘Hebben echte mannen baarden’. Op 1 december is er de voorstelling van de film 'Beest' over Walter Arfeuille. 
Ook in het voorjaar van 2024 zijn er tal van activiteiten. We sluiten het feestjaar af in mei, wanneer reus Goliath meeloopt in de Kattenstoet. Op dat moment lanceren we een gloednieuw kinderboek ‘Goliath heeft het gehad’.

Klik op de blokken hieronder voor meer informatie! 

Wij zijn gegroeid en willen graag nog verder groeien! Dat kan dankzij jouw verjaardagsboodschap. Noteer jouw wensen, suggesties en complimenten op de wensmuur in de inkom van ons museum. Of stuur ons een berichtje via mail of sociale media.