Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Myn papa doe mee mê de rally in’afrika

De centen zijn geteld...
2911 EUR 
raceten jullie bijeen
voor een warmer kinderonthaal in de Ieperse gevangenis!
Lieve Voorlopig Bewinders, lieve sponsors en vooral lieve deelnemers van deze memorabele gocartrace...
JULLIE WAREN FANTASTISCH!!! Dikke merci! 

Donderdag 19 december - Minneplein Ieper - Van 17u tot 21u

Een bezoekje aan papa in de gevangenis is heel ingrijpend voor kinderen. Voor de veiligheid moet ook die zachte, lieve knuffel in een locker... De jongeren van het Yper Museum schieten in actie om dit kinderbezoek gezelliger te maken. Met het ingezamelde geld van de gocartrally richten ze de onthaalruimte van de Ieperse gevangenis kindvriendelijk en gemoedelijk in. Door de lockers voor de knuffels te verbouwen tot knusse kastjes bijvoorbeeld, en door nieuwe spelletjes aan te kopen. Alles om het contact tussen papa’s en hun kinderen op een ongedwongen manier te laten verlopen. 

Wat?

Op donderdag 19 december organiseren we een 4-uren gocartrace rond het Minneplein van Ieper. Voor kinderen is er een parcours met een tunnel, een rookmachine, … Volwassenen kunnen chronoracen. Wie wilt racen, betaalt een klein bedrag dat naar Music For Life gaat. Ook de verkoop van gadgets, catering en sponsorruimte op nadarhekken moet geld in het laatje brengen. De gevangenis verkoopt pannenkoeken en chocomelk.

Première documentaire

Tijdens de gocartrace gaat de documentaire 'Myn papa doe mee mê de rally in'Afrika' in première. De Voorlopig Bewinders stelden voor de camera een aantal vragen aan gedetineerden. Hoe ze aan hun kinderen vertelden dat ze naar de gevangenis moesten bijvoorbeeld, en of ze weten hoeveel impact hun verblijf in de gevangenis op hun kinderen heeft. Bekijk hieronder de volledige documentaire. 

 

De titel 'Myn papa doe mee mê de rally in'Afrika' verwijst naar de televisiereeks ‘Eigen Kweek’. Daarin verzint het hoofdpersonage Frank deze smoes voor zijn zoontje als hij naar de gevangenis moet. Met deze actie helpt het Voorlopig Bewind het taboe rond de gevangenis doorbreken. Ze willen het besef doen groeien dat ook de kinderen van gedetineerden voor een stuk gestraft worden. Hen zo goed mogelijk omringen kan een wezenlijk verschil maken.