Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Kalender

PROGRAMMA 2024

Met plezier delen we ons jaarprogramma. Van een gloednieuwe tentoonstelling over de andere kant van de middeleeuwen tot een heus feestweekend in mei.

Het programma van 2024 gaat van start met de onthulling van een boeiend activiteitenprogramma rond de nieuwe tentoonstelling Vrolijk, Vrij en Vunzig. De middeleeuwen, een veelzijdige ontdekking. Te bezoeken vanaf 30 maart in de Koninklijke Zaal van het Yper Museum.

Erfgoeddag is hét moment om kostbaar erfgoed in de kijker te plaatsen. Ter ere van de 250ste verjaardag van het Merghelynck Museum organiseren we een feestweekend. Je krijgt bovendien de kans om het erfgoeddepot DEPOTYZE te bezoeken. Nog meer feestgedruis in mei want de Kattenstoet trekt weer door Ieper. Hou je ogen goed open, misschien zie je ons daar wel opduiken. In mei stellen we ook nog een gloednieuw boek voor rond reus Goliath.

Tijdens het weekend van Kunst in Ieper kun je kunst proeven en beleven op verschillende locaties. Dé Academie is artist in residence in het Merghelynck Museum en in het Yper Museum verwelkomen we leerlingen van de Heilige Familie met hun kunsthappening “(On)mogelijk”. Later op het jaar gaan we aan de slag met het archeologieproject Zeven naar de Zeventiende eeuw. Het jaar wordt traditiegetrouw afgesloten met de bietenworkshops in november.

Een goedgevuld programma dus. Hou deze pagina in de gaten want binnenkort komen de data en verder informatie online.