Kinderen en tieners

Plan je een bezoek met kinderen en tieners? Ideaal! Het Yper Museum heeft heel wat in petto voor families. Zap doorheen de verschillende ruimtes en ga samen op zoek naar de verborgen katjes. Speel tal van educatieve spelletjes op de tablets of ga op ontdekking door het museum met Roger, Marjet en Rasjel.

We stellen alles in het werk om gezinnen een aangenaam en zorgeloos bezoek te bieden. We voorzien een plaats voor buggy's, er is een familietoilet met verschoonhoekje en hongerige buiken kan je na het bezoek vullen in het Museumcafé.


in het museum

 4-7 jaar

Kattenpootarmband: inbegrepen in de ticketprijs
Wie het Yper Museum binnenstapt krijgt een kattenpootarmband. Met deze kattenpoot gaan onze jongste bezoekers op zoek naar de negen verborgen katjes in het museum. Wie ze allemaal vindt, krijgt een leuk geschenkje aan de balie.

Zoekboekje Marjet en Rasjel: 0,50 EUR
Is je kleuter al toe aan wat meer uitdaging? Ga dan op ontdekking met Marjet en Rasjel. Deze muis en rat wonen in het Yper Museum en zijn beste maatjes. Ze halen rattenmoppen uit of slaan muizenpraatjes. Maar nu is Marjet al even zoek. Zitten die dekselse katten daar voor iets tussen? Wie Marjet weet te vinden, kan de schatkist openen en een beloning vinden. Boekje te koop aan de balie.

7-12 jaar

Kattenpootarmband: inbegrepen in de ticketprijs
Wie het Yper Museum bezoekt krijgt een kattenpootarmband. Met deze armband activeren kinderen de interactieve schermen en bepalen ze zelf de moeilijkheidsgraad van de spelletjes. Zo kunnen ze op een leuke manier een vleugje geschiedenis opdoen!

Opdrachtenboekje Roger: 0,50 EUR
Gaat je kind graag actief aan de slag? Onze huiskat Roger neemt de kinderen op een speelse manier mee doorheen het museum. Stickers plakken, tekenen, kwissen en leuke doe-opdrachten: Roger kan elke bezoeker boeien op zijn manier! Boekje te koop aan de balie.

 

12-18 jaar

Overtuigingskracht nodig voor tieners?
Ontdek hier ons aanbod.

 

 

Na het museumbezoek

Wil je na het museumbezoek op eigen houtje de stad verkennen? Dat kan met de speurtocht kattenjacht, via de app of op papier. Kom je in groep? Dan is de theaterwandeling 'Van kattenpootjes en narrenstreken' een absolute aanrader.