Voor kinderen

Plan je een bezoek met kinderen? Ideaal! Het Yper Museum heeft heel wat in petto voor families. Zap doorheen de verschillende ruimtes en ga samen met je kinderen of kleinkinderen op zoek naar de verborgen katjes. Speel tal van educatieve spelletjes op de tablets of ga op ontdekking door het museum met Roger, Marjet en Rachel. Vergeet niet om je bezoek op voorhand te reserveren. 

Familieparcours met kattenpootarmband

Leeftijd: 4 - 18 jaar
Prijs: de kattenpootarmband zit ingebrepen in de ticketprijs

Met de 'kattenpootarmband' personaliseer je je bezoek. Kinderen activeren met hun armband de interactieve schermen en bepalen zelf de moeilijkheidsgraad van de spelletjes. De allerkleinsten gaan met hun kattenpoot op zoek naar de negen verstopte katjes in het museum en verzamelen op die manier muntjes. Wie ze allemaal vindt krijgt een leuk geschenkje aan de balie. Kies dus je eigen parcours. 

Opdrachtenboekje 'Op ontdekking met Roger'

Leeftijd: 7 tot 12 jaar
Prijs: 0,50 EUR

Samen met huiskat Roger gaan kinderen op een speelse manier doorheen het museum. Ze kiezen zelf hoe ze de Ieperse geschiedenis willen ontdekken: stickers plakken, tekenen, digitale spelletjes, kwissen en leuke doe-opdrachtjes behoren tot de mogelijkheden en maken het bezoek heel interactief. 

Op ontdekking  Marjet en Rasjel

Leeftijd: 4 tot 7 jaar
Prijs: 0,50 EUR

Marjet en Rasjel wonen in het Yper Museum en zijn beste maatjes. Ze halen rattenmoppen uit of slaan muizenpraatjes. Maar er wonen ook veel katten. Ze lusten wel wat sappige muizen en ratten. Nu is Marjet al even zoek… Kleine kindjes helpen loeren in ieder hoekje. Wie Marjet weet te vinden, kan de schatkist openen en de beloning vinden. 


Wil je na het museumbezoek op eigen houtje de stad verkennen? Dat kan met de speurtocht kattenjacht, via de app of op papier. Kom je in groep? Dan is de theaterwandeling 'Van kattenpootjes en narrenstreken' zeker een absolute aanrader.