Graven in de Stad

Tentoonstelling


Unieke bodemvondsten illustreren het rijke middeleeuwse verleden van Ieper! Archeologisch onderzoek van 2018 in het centrum van de stad legde talrijke spectaculaire restanten bloot van de oude Sint-Niklaasparochie: een kerk, een begraafplaats met honderden lichamen en de abdij Sint-Jan-Ten-Berghe. Herbeleef via deze tentoonstelling het leven zoals het was in de Ieperse binnenstad #middeleeuwengeleden. 

Wanneer: 15 juni t.e.m. 6 oktober 2019
Openingsuren: 10u tot 18u 
Locatie: Goliathzaal - Yper Museum
Inkom: Gratis
I.s.m. CO7 en het Agentschap Onroerend ErfgoedDoe de Wedstrijd en 
WIN WIN WIN! 

Waar is de lepel van bisschop Robles van Ieper!!!? Zoek samen met je familie, klasgenootjes, vrienden,... naar de bisschoppelijke lepel en win maar liefst 15 gratis tickets voor Bellewaerde Aquapark, voor jou en je gezelschap! Klik hier voor meer info.


 
Scholen


De educatieve dienst maakte voor lagere scholen een fijne 'archeo-logische' bundel. Ga samen met onze kat/archeologe Francine doorheen de tentoonstelling en ontdek de schatten die de archeologen in de Ieperse Meersen naar boven haalden! Leerkrachten die het bezoek graag voorbereiden in de klas kunnen dat dankzij de 'klas'bundel. Hier gratis te downloaden! Voor de correcte oplossing kan je ons een mailtje sturen.

!!! Met je klasgroep (alle leeftijden) kun je uiteraard ook deelnemen aan de wedstrijd.Archeologische Vondstkaartje

Welk voorwerp uit jouw leven mogen archeologen opgraven in het jaar 2519? Vertel het ons op de tentoonstelling of digitaal via deze pagina!