Gerard tedju tedju!

Het Yper Museum organiseert in het najaar een tentoonstelling over de Vlaamse cabaretier ‘Gerard Vermeersch’, dé Vlaamse conferencier die de concurrentie met zijn Nederlandse collega’s aankan. Zijn ‘Kwaremont ligt open’ en ‘Loodgieter, wanneer kom je lood gieten?’ zetten nog altijd de lachspieren in beweging.

‘Gerard tedju tedju!’ toont fragmenten uit het VRT-archief en illustreert hoe deze duizendpoot met taal is vergroeid. Hij speelt met woorden, bewerkt ze en geeft ze door aan het publiek met een vanzelfsprekende eenvoud die hem zo kenmerkte.

Deze tentoonstelling loopt van 16 november 2019 tot 19 januari 2020 in de Goliathzaal en is een realisatie van het Yper Museum en afdelingen Beeldende Kunst en Decoratie van de Heilige Familie Ieper.  Hou alvast 13 december vrij in je agenda, want dan brengt Wouter Deprez een ode aan Gerard!

OPROEP Wat weet je nog over deze Ieperse cabaretier? Misschien heb je hem nog gekend of er mee samengewerkt? Woonde je ooit een optreden bij? Bezorg ons alle verhalen, weetjes en anekdotes via ypermuseum@ieper.be.