Catfest

Filmfestival 

Zondag 5 december 2021
Het Perron, Fochlaan 1, 8900 Ieper
Tickets

Ieper is een échte katten­stad. Niet alleen in de folklore van onze stad spelen katten een hoofdrol, ook in films en op tv spatten hun streken van het scherm. Als bondge­noot, antago­nist, comic relief of held van het verhaal. In snoezige YouTube­film­pjes, in de Disney­film met de zingende Aristo­katten of in een strijd met James Bond: katten weten altijd te charmeren! Of toch niet? The cat with hands laat je rillen en met Kedi kruip je in het lijf van een zwerfkat in Istanbul. Op Catfest halen filmfanaten en kattenliefhebbers hun hart op aan een divers filmprogramma met telkens katten in de hoofdrol.

Oproep

Eén film gaat enkel en alleen over Ieperse katten. Daarvoor vragen de organisatoren aan alle Ieperlingen om massaal filmpjes door te mailen van hun eigenzinnige viervoeter. 

Betrap jij je kat al eens op een grappige pose, een onhandige of net heldhaftige sprong, een lieflijke of gewiekste blik? Leg deze momenten vast op film en bezorg ze ons. Catfest monteert ze allemaal in één vermakelijke Ieperse kattenfilm.

Jouw kat op Catfest?

Maak een opname van je kat van maximaal 30 seconden. Hou je smartphone liggend, film dus in landscape. Stuur je filmpje naar cultuurcentrum@ieper.be, dit kan ook via WeTransfer. Vermeld de naam van je kat in je e-mail.

In samenwerking met Cultuurcentrum Het Perron.
Catfest wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling 'POES. Hoe de kat de mens vangt'.
Benieuwd naar de POES tentoonstelling en de andere activiteiten?