Bezoek op eigen houtje - lager

Zelf op ontdekking

Het Yper Museum is een heel interactief museum. Kinderen kunnen er zelf op ontdekking gaan en er valt veel te beleven. Je kunt als leerkracht zeker op eigen houtje met je klas door het museum trekken. Meer info vind je in onze leidraad voor leerkrachten.

TIP: Bereid je klas voor op het museumbezoek met ons educatief pakket.

Museumbezoek: 3,50 EUR per leerling
Max. 25 personen

RESERVEER

Met opdrachtenboekje

Fladdert jouw groep iets te graag uit? Geef de leerlingen dan ons opdrachtenboekje als houvast. Met het boekje 'Op ontdekking met Roger in het Yper Museum' gaan kinderen van de lagere school op een speelse en educatieve manier doorheen het museum. Ze kiezen zelf hoe ze de Ieperse geschiedenis willen ontdekken: stickers plakken, tekenen, digitale spelletjes, kwissen en leuke doe-opdrachtjes behoren tot de mogelijkheden en maken het bezoek heel interactief. 

Het museum biedt de boekjes gratis aan voor scholen. Ze worden aan de balie klaargelegd. Wil je het bezoek voorbereiden en het boekje vooraf al eens doornemen? Laat het ons weten via ypermuseum@ieper.be en we bezorgen je een digitaal exemplaar. 

RESERVEER

Nog een praktische vraag over de organisatie van je schoolreis? Vraag maar raak via reservaties.musea@ieper.be. Poppen er nog inhoudelijke vragen op terwijl je je museumbezoek voorbereidt? Vragen staat vrij via ypermuseum@ieper.be.