Fototentoonstelling: Siska/Hector

In het stadsarchief van Ieper ligt het fotoarchief van Hector de Haeck, een fotograaf uit het interbellum die naast zijn werk als patissier fotografeerde. 

Beeldmoe en in een zoektocht naar wat fotografie voor haar betekende, ontdekte Siska Vandecasteele, fotograaf en achterkleindochter van Hector De Haeck, dit archief. Deze serendipische ontmoeting inspireerde Vandecasteele om haar eigen fotografische praktijk te herzien en haar liefde voor het fotografische beeld opnieuw aan te wakkeren. De Haeck’s werk daagde haar uit om fotografie vanuit een nieuw perspectief te benaderen, waarbij ze zijn beelden zowel symbiotisch als autonoom interpreteert. 

Vandecasteele maakt nieuw werk geïnspireerd door zijn werk. Ze verdiept zich in het De Haeck-archief en overschrijft de historische beelden met haar eigen werk. Het nieuwe project dat hieruit voortvloeit zal bestaan uit vier tentoonstellingen en een audio kunstwerk die de tentoonstellingsruimtes in het Yper Museum,  CC Perron, Stadsarchief Ieper, Kunst in Openbare Ruimte, Dé Academie en het Bakkerijmuseum van Veurne verbindt.

Van 26 april t.e.m. 29 juni